Eerste indruk Mio cyclo 105 en Mio Share

Een prachtige herfstdag, de weg is droog, wel ligt er veel blad en staat er een koud windje. Vandaag een eerste test ronde met de nieuwe Mio Cyclo 105.

Mio Cyclo Share software schermIn het begin rijd ik over de Zevenheuvelenweg heerlijk in de zon met een behoorlijke windje van opzij. Richting Groesbeek, bij een van de snelle afdalingen, haal ik de topsnelheid van de dag, net boven de 60 km/u nadat ik vlak daarvoor ook de hoogste hartslag op het scherm heb gehad.

Door Groesbeek via de Pannenstraat, daar krijg je nog even een lekker steil stukje te verteren.  Daarna naar het Reichswald (Duitsland) met de in deze omgeving bekende Kartenspielerweg. De Kartenspielerweg gaat op en af en is echt een stuk om even te knallen. Deze weg moet je echt een keer gereden hebben! Hij is helemaal autoluw en gaat dwars door het bos. Prachtig en uitdagend. Ik ga links richting Kranenburg via de Kranenburger Strasse. De berm is zichtbaar omgewoeld door de wilde zwijnen.

Als ik dwars door het centrum van Kranenburg, over een klinkerweg ben gefietst, ga ik door naar Wyler en naar Zyflich. Ik moet echt even langs Leuth want daar voetbalt mijn dochter een wedstrijd en zo kan ik mooi toch een helft meekijken.

Mio Cyclo Share software schermNa deze tussenstop eerst weer warm rijden, ik hoop dat ik genoeg opgewarmd ben voordat ik in Beek de heftigste klim van de dag ga fietsen. De Mio Cyclo 105 geeft 5 soms 6 graden aan, een lekkere helling dus. In Beek rij ik na de Rijksstraatweg de Nieuwe Holleweg op en daarna na 300  meter de Oude Holleweg. De Mio computer geeft op hele stukken aan dat dit een klim van 12 procent of meer is.

Eenmaal bovenaan gekomen weet ik dat alleen nog maar naar beneden hoef. Dat is ook wel heel lekker. Thuis gekomen heb ik er 51 km op zitten. Behalve dat ik een mooi rondje heb gemaakt, heb ik ook erg veel plezier beleefd aan m’n nieuwe fietscomputer. Het is erg leuk om continu onder andere bij te kunnen houden wat je cadans is, de stijging, de temperatuur en de hartslag. Thuis lees ik de route in op de computer in en kan ik nog eens goed analyseren wat mijn sterkte en zwakke punten zijn.
Bekijk de gereden route Nijmegen > Ooij > Reichswald ook op Bikenet.net

Bekijk de gereden route op Bikemap.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.